Şebnem'in Ev hali

12 Ocak 2015 Pazartesi

Tavuk kızartması

tavuk göğsü kızartması
     Şnitzel yapma niyetiyle aldığım tavuk göğüs etleri, galeta unu olmayınca o an uydurulmuş bir karışım ile inanılmaz oldu. Bu kadarını beklemiyordum. Dışı çıtır çıtır kızardı ama içi sulu  ve lezzetli pişmişti. Bu kadar az baharat ile dışarda yediğimiz tavukların lezzetlerine  yaklaşmam da ilginç oldu.
Malzemeler:
3-4 adet tavuk göğüs eti.
Sos için:
1 şişe soda.
1 yumurta.
5 yemek kaşığı un.
1 çay kaşığı dijon hardalı.
1 çay kaşığı kimyon.
Az karabiber.
Tuz.

tavuk kızartması
     Aslında tavukları ince uzun doğrayıp sos ile birlikte dolapta biraz dinlendirmek daha iyi olurdu ama hiç vaktim yoktu. Tavukları 2-3 parçaya bölüp sosa attım hepsini  sıvı yağda kızarttım. Çok pratik afiyet olsun.