Şebnem'in Ev hali

27 Şubat 2015 Cuma

HAVUÇLU KABAK ÇORBASI



havuçlu kabak çorbası
 
    Merhaba. Baharatı, acısı ve ekşisi olmadığı için içimi yumuşak, hafif bir çorba tarifi vereceğim bugün. Bu sebepten çocuklar da çok seviyor. Malzemesi az, yapımı kolay ve çok çabuk hazır oluyor. Her zaman su ile yapardım, bu sefer tavuk suyum vardı ekledim. Dereotu hiç eklememiştim, onu da ilk kez denedim. Sonuç olarak su veya tavuk suyu kullanabilirsiniz. Dereotu zevkinize göre ekleyebilirsiniz. Her iki türlü de test edildi onaylandı. Ölçüyü arttırmak istediğinizde 2 kabak, 2 havuç, 2 kaşık un şeklinde arttırabilirsiniz. Geçelim tarifime...
sebze çorbası
 
Malzemeler:
 
1 orta boy havuç (küçük 2 havuç kullamdım)
1 orta boy kabak
1 yemek kaşığı un
1 diş sarımsak
4 su bardağı su veya tavuk suyu
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
havuç çorbası
 

1-  Sıvı yağ ve rendelenmiş havucu yumuşayana kadar soteledim.
2-  Rendelenmiş kabağı ve ince kıyılmış sarımsağı ekledim, soteledim.
3-  Unu ekledim.
4-  Un ile de biraz soteledim.

kabak çorbası
 
 
5-  Tavuk suyunu ekledim, 5 dakika kaynattım.
6- Sütü ekledim 1-2 dakika daha kaynattım.
7- Tuzunu ekledim.
8- İnce kıyılmış dereotunu ekledim. Ocaktan aldım.
  
    Hazırlaması pişmesi 15-20 dakikadan fazla sürmüyor. Bu kadar basit ve çabuk, lezzetli bir çorba içebilirsiniz. Afiyet olsun.