Merhaba. Bugün yine hem lezzetli hem de pratik bir tarif vereceğim. Sodalı böreği önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilir, daha sonra da pişirebilirsiniz. Böylece sodalı sosu içine güzelce çekmiş olur. Ben acil olarak yaptığım için fırın ısınana kadar 5 dakika beklettim.
Malzemeler.
6 adet yufka
3 adet yumurta
2 şişe soda
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı tereyağ
500-600 gram beyaz peynir
Peyniri ezdim. Peynir ve yufka tuzlu olduğu için tuz kullanmadım.
Sıvıyağ ve tereyağı birlikte tavaya alıp erittim.
Yumurtaları çırpıp, sodaları ilave ettim.
Tepsiyi biraz sıvıyağ ile yağladım. Birinci yufkayı tepsinin kenarlarından sarkacak şekilde serdim. Bir-iki kaşık yağ gezdirdim. İkinci ve üçüncü yufkayı da aralarını yağlayıp tepsiye yerleştirdim. Peynirin yarısını yufkanın üzerine yaydım.
Dördüncü yufkayı yerleştirdim yağladım, kalan peyniri tekrar üzerine yaydım. Beşinci ve altıncı yufkayı serdim ve yağladım. En altta kenarlardan sarkıttığım yufkayı dört kenardan sırayla katladım ve böreği dilimledim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder