Zeytinyağlı kerevize portakal çok yakışıyor. Bu şekilde yapınca limon ve şeker kullanmıyorum. İlk defa hazır garnitür ile pişirdim, böyle çok pratik oldu. Tek zor yanı kerevizleri soymak, ikinci kerevizi soyarken ellerim ve bileklerim baya bir zorlandı. Bir yandan acele ediyorum kerevizler kararmasın diye biryandan hızlıca soymaya çalışıyorum. Sonuç olarak çok hızlı bir şekilde yemeğim hazır oldu.
Malzemeler:
2 büyük kereviz ( 1 kilo )
1 büyük kuru soğan
1 küçük kavanoz garnitür
2 portakalın suyu
Yarım bardak zeytinyağ
Tuz
1 bardak su
Kuru soğanı çok ince doğrayıp, zeytinyağ ile birlikte orta ateşte pişirmeye başladım. Kerevizleri hızlıca soyup biraz büyük küpler halinde doğradım, tencereye ilave ettim. Portakalların suyunu, 1 bardak suyu ve tuzunu ekledim. 15-20 dakika civarı yumuşayana kadar pişmeye bıraktım.
Kerevizler yumuşayınca yıkayıp süzdüğüm garnitürü ve birkaç tane ince doğradığım kereviz yaprağını ekledim. 1-2 dakika daha pişirip ocaktan aldım. Kapağı kapalı olarak soğumaya bıraktım. Zeytinyağlı yemekler bir gün buzdolabında bekleyince daha lezzetli oluyor. Ben de bütün bir hafta lezzetli bir kereviz yiyeceğim demektir çünkü evde tek kereviz yiyen benim :)) Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder