Şnitzel yapma niyetiyle aldığım tavuk göğüs etleri, galeta unu olmayınca o an uydurulmuş bir karışım ile inanılmaz oldu. Bu kadarını beklemiyordum. Dışı çıtır çıtır kızardı ama içi sulu ve lezzetli pişmişti. Bu kadar az baharat ile dışarda yediğimiz tavukların lezzetlerine yaklaşmam da ilginç oldu.
Malzemeler:
3-4 adet tavuk göğüs eti.
Sos için:
1 şişe soda.
1 yumurta.
5 yemek kaşığı un.
1 çay kaşığı dijon hardalı.
1 çay kaşığı kimyon.
Az karabiber.
Tuz.
Aslında tavukları ince uzun doğrayıp sos ile birlikte dolapta biraz dinlendirmek daha iyi olurdu ama hiç vaktim yoktu. Tavukları 2-3 parçaya bölüp sosa attım hepsini sıvı yağda kızarttım. Çok pratik afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder