Yılbaşı sofrasında tatlı olarak ayva tatlısı vardı, ablam yaptı getirdi. Şeker oranı, ayvanın kendine has mayhoşluğu ve kıvamı tek kelime ile muhteşem olmuştu. Tarifini istedim gerçekten çok kolaymış.
4 tane ayvayı soyup temizleyip dörde bölmüş, tencereye dizmiş. Üzerine ayvanın çekirdekleri ve tam doldurulmamış 2 bardak şekeri gezdirmiş. Kapağı kapalı olarak kaynadıktan sonra çok kısık ateşte 1,5 saat civarı pişirmiş. Kapağını hiç açmadan soğutup buzdolabına kaldırmış. Muhteşem ellerine sağlık.
4 tane ayvayı soyup temizleyip dörde bölmüş, tencereye dizmiş. Üzerine ayvanın çekirdekleri ve tam doldurulmamış 2 bardak şekeri gezdirmiş. Kapağı kapalı olarak kaynadıktan sonra çok kısık ateşte 1,5 saat civarı pişirmiş. Kapağını hiç açmadan soğutup buzdolabına kaldırmış. Muhteşem ellerine sağlık.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder